Guns N’ Rosesin johtava kitaristi, mustasta hiuspehkostaan ja silinterihatustaan tunnettu Slash, joka oikealta nimeltään on Saul Hudson, syntyi vuonna 1965 Lontoossa.

SlashSlash on yksi yhtyeen vakituisimmista jäsenistä. Silti myöskään hänen uransa bändissä ei ole ollut täysin vakaa. On ollut aikoja, jolloin tähti on ollut kokonaan pois kiertueilta. Vuoden 1996 jälkeen hän oli mukana itse perustamissaan Slash’s Snakepit- ja Slash’s Blues Ball -nimisissä yhtyeissä. Lisäksi hän perusti vuonna 2002 Velvet Revolver -nimisen yhtyeen basisti Duff McKaganin sekä rumpali Matt Sorumin kanssa, minkä tuloksena syntyi kaksi studioalbumia.

Muusikko on myös rakentanut itselleen soolouraa. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa, Slash, ilmestyi vuonna 2010. Lisäksi tähti on julkaissut Myles Kennedyn ja The Conspiratorsin kanssa toisen albuminsa nimeltään Apocalyptic Love.

Slash on yksi maailman karismaattisimmista rock-tähdistä, joka erottuu selvästi persoonallisilla kitarariffeillään ja -sooloillaan. Hänen ulkoinen olemuksensa mustilla kiharilla hiuksillaan ja silinterihatullaan on myös helposti tunnistettava. Osoituksena menestyksekkäästä rock-tähden urastaan hän on ansainnut muun muassa kuuluisan Rock and Roll Hall of Famen kunniamaininnan vuonna 2012.

Arvostettu muusikko

Fanien lisäksi Slashia arvostetaan korkealle myös ammattimuusikkojen ja kriitikoiden piireissä. Esimerkiksi aikakauslehti Time on sijoittanut hänet vuonna 2009 kaikkien aikojen kymmenen taitavimman sähkökitaristien joukkoon.

Slash on myös sijalla 65 Rolling Stone -lehden 100 kaikkien aikojen parhaiden kitaristien listalla. Lisäksi hänen kitarasoolonsa Guns N’ Rosesin kappaleessa ”November Rain” äänestettiin Guitar World -lehden äänestyksessä kaikkien aikojen kuudenneksi parhaaksi. Hän on päässyt myös Total Guitar -lehden listalla maailman parhaiden kitarariffien kärkeen kappaleen ”Sweet Child O’ Mine” introlla.

Nuoruus kuuluisan vaatesuunnittelijan lapsena

Saul Hudson syntyi Hampsheadissa Lontoossa 23.6.1965. Hänen äitinsä Ola on afroamerikkalainen vaatesuunnittelija ja Anthony-isä puolestaan englantilainen kuvataiteilija. Pojan vanhemmat tapasivat Ranskassa 1960-luvulla, jolloin he muuttivat Englantiin. Pian Saulin syntymän jälkeen Ola muutti Yhdysvaltoihin luomaan itselleen vaatesuunnittelijan uraa. Myös poika ja hänen isänsä muuttivat myöhemmin Olan perässä Los Angelesiin.

Perheeseen syntyi myöhemmin vielä yksi lapsi ja 1970-luvulla vanhemmat erosivat. Saul jäi veljensä Albion kanssa asumaan äidilleen, joka tuolloin seurusteli David Bowien kanssa. Veljekset asuivat tuolloin paljon myös mumminsa kanssa, sillä Ola joutui töiden vuoksi matkustamaan.

Slashin nuoruuden harrastuksiin kuului alkuun BMX-pyöräily, jonka vähitellen korvasi musiikki sen jälkeen, kun hän sai isoäidiltään lahjaksi ensimmäisen kitaransa. Guns N’ Rosesin ensimmäisen kokoonpanon rumpali, Steven Adler, oli tähden lapsuuden ensimmäisiä ystäviä.

Miehen taiteilijanimen antoi hänen ystävänsä isä, joka kutsui häntä Slashiksi, sillä Saul häsläsi henkilön mielestä aina. Lahjakas muusikko on elänyt nuorena villisti. Hän kertoo polttaneensa paljon tupakkaa jo 12-vuotiaana. Lisäksi hän on pihistänyt kaupoista paljon erilaista pikkutavaraa, kuten C-kasetteja ja musiikkilehtiä.

Ensimmäinen Slashin kitaralla oppima kappale oli Deep Purplen ”Smoke on the Water”. Musiikista innostunut teini kuunteli nuoruudessaan paljon myös Led Zeppeliniä, Rory Gallagheria, AC/DC:tä, Eric Claptonia, The Rolling Stonesia, Queenia, Aerosmithia, Jimi Hendrixiä, Jeff Beckiä, Neil Youngia ja Hanoi Rocksia.

Saulin musikaalisuus huomattiin nopeasti ja hän saattoi harjoitella jopa 12 tuntia vuorokaudesta. Musiikki valtasi Slashin elämän jopa niin, että koulumenestys alkoi hiipua ja lopulta hän jätti high schoolin kokonaan kesken.

Slash on tunnettu myös elokuvaharrastuksestaan. Hänet on nähty amerikkalaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. Esimerkkinä tästä urasta on vuonna 1988 ensi-iltansa saanut, Clint Eastwoodin tähdittämä toimintatrilleri, Likainen Harry. Roolisuoritusten lisäksi hän on näytellyt elokuvissa myös omana itsenään.

Gunnareiden menestys 1985–1996

Slash liittyi Guns N’ Rosesiin vuonna 1985 korvatessaan yhtyeen toisen perustajajäsenen, kitaristi Tracii Gunsin. Samalla bändiiin tuli myös uusi rumpali, Steven Adler, joka korvasi Rob Gardnerin. Tällä kokoonpanolla suosittu yhtye aloitti historiallisen menestystaipaleensa, joka alkuvuosien hankaluuksista vihdoin päätyi maailmanmaineeseen esikoisalbumilla Appetite for Destruction.

Albumin nauhoitukset tehtiin tuottaja Mike Clinkin kanssa Los Angelesin Canoga Parkissa Rumbo-nimisellä studiolla. Aluksi sen myynti oli heikkoa, mutta musiikkivideon ”Welcome to the Jungle” julkaisu Music Televisionilla johti myyntilukemien räjähdysmäiseen kasvuun. Appetite for Destructionista tulikin lopulta kaikkien aikojen menestynein esikoisalbumi.

Yksityiselämä

Slashilla on ollut useita parisuhteita. Hän on ollut naimisissa Renee Suranin kanssa. Lisäksi hän on saanut kaksi poikaa yhdessä Perla Ferrerin kanssa. Esikoinen, London Emilio, syntyi vuonna 2002 ja kuopus, Cash Anthony, taas vuonna 2004. Pariskunta oli eroamassa syksyllä 2010, mutta he päättivät tuolloin kuitenkin jatkaa avioliittoaan. Pari haki kuitenkin uudelleen eroa vuonna 2015 ja nykyisin Slash asuu Los Angelesissa nuoruuden tyttöystävänsä, Meegan Hodgesin, kanssa.

Luonteeltaan Slash on ujo ja hänen sanotaan käyttävän silinteriä ja pitkiä hiuksia tuodakseen turvaa esiintymiskammoaan vastaan. Hän kärsi Guns N’ Rosesin aikoina huumeongelmista ja on muun muassa saanut aikoinaan vakavan huumeiden yliannostuksen. Hän on myös käynyt lähellä kuolemaa alkoholismin vuoksi.