Frank FerrerFrank Ferrer on toiminut legendaarisen rock-yhtye Guns N’ Rosesin rumpalina jo vuodesta 2006 alkaen. Tuolloin hän aloitti Bryan ”Brain” Mantian sijaisena tämän palattua kesken kiertueen vaimonsa luo Yhdysvaltoihin tyttärensä syntymän johdosta.

Ferrerin oli tarkoitus olla vain väliaikainen rumpalin sijainen, mutta lopulta Brain ei palannutkaan enää Guns N’ Rosesin kanssa esiintymislavoille. Tämän seurauksena loppuvuodesta 2006 hänen paikkansa yhtyeen rumpalina vakinaistui. Nyt Frank on ehtinyt viettää jo vuosikymmenen bändin jäsenenä.

Elämä ennen Guns N’ Rosesiin liittymistä

Frank Ferrer syntyi 25. maaliskuuta vuonna 1966. Hän varttui työväenluokkaisessa Chelsean kaupunginosassa New Yorkissa ja kasvoi latinomusiikin ympäröimänä. Hänen isänsä oli puuseppä, joka teki lisäksi iltaisin keikkoja perkussionistina. Ferrerin kiinnostus muusikon uraa kohden heräsi 11 vuoden ikäisenä hänen nähtyään Kiss-yhtyeen keikan Madison Squarella. Nuori mies vaikuttui esityksestä perusteellisesti ja ymmärsi haluavansa aikuisena muusikoksi.

Myöhemmin Ferrer haki musiikinopettajansa kannustuksesta High School of Performing Arts -kouluun opiskelemaan musiikkia, mutta ei suureksi harmikseen päässyt sinne sisälle. Hän ei kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi uran luomista New Yorkin musiikkimaailmassa konsertoiden baareissa, kahviloissa ja ravintoloissa.

Ferrerin kotikaupunki New York on ollut yksi hänen suurimmista inspiraatioiden lähteistään musiikkiuran valinnalle. Yhdysvaltain vilkkaassa pääkaupungissa konsertteja, musiikkia, bändejä ja niiden myötä uutta musiikillista inspiraatiota on tarjolla jatkuvasti.

Ennen Guns N’ Rosesiin liittymistä Ferrer soitti muutamissa 90-luvun bändeissä nimeltään The Beautiful, Love Spit Love ja The Psychedelic Furs. Newyorkilaisista jäsenistä koostuva The Beautiful oli miehen ensimmäinen bändi, joka sai levytyssopimuksen Warner Brosilta. Sen ansiosta Ferrer pystyi hankkimaan ensimmäisen kunnollisen rumpusettinsä, jota hän käyttikin seuraavan parinkymmenen vuoden ajan.

The Beautiful -yhtye soitti dynaamista vaihtoehtorockia vuosina 1988-1993. Bändi julkaisi Ep-levyn vuonna 1990 ja täyspitkän albumin vuonna 1992. Albumi sai positiiviset arvostelut, mutta ei noussut suureen suosioon.

Love Spit Love -yhtye ja verkostoituminen

Ferrer liittyi Love Spit Love -yhtyeeseen vuonna 1992 ja bändi julkaisi samannimisen albumin vuonna 1994. Sen versio The Smithsin kappaleesta ”How Soon Is Now” päätyi musiikiksi The Craft -elokuvaan ja tunnuskappaleeksi tv-sarjaan nimeltä Charmed.

Love Spit Love -yhtyeen parissa Ferrer tutustui myös tulevaan Guns N’ Roses -bänditoveriinsa Richard Fortusiin. Näin ollen miehellä oli aikaa tehdä vaikutus rumpalin taidoillaan ja hänen osaaminensa jäi mieleen Fortusille. Richard tarjosi hänelle pestiä, kun Guns N’ Roses tarvitsi kiireellisesti taitavan rumpalin sijaisen.

Vuosien 2001-2008 välillä Ferrer kuului The Psychedelic Furs -yhtyeen esiintymiskokoonpanoon. Vuonna 2013 hän puolestaan toimi australialais-amerikkalaisen, tunnetuista rock-tähdistä koostuvan The Dead Daisies -yhtyeen kiertuekokoonpanossa. Hän myös soittaa rumpuja kyseisen bändin vuonna 2014 julkaisemalla Ep-levyllä nimeltään Face I Love.

Ferrerin vakiintuminen Guns N’ Rosesin riveihin

Kuten aiemmin mainitsimme, alun perin Ferrerin oli tarkoitus vain toimia väliaikaisena sijaisena Guns N’ Rosesissa rumpali Brainin ottaessa muutaman viikon vapaa-aikaa tyttärensä syntymän jälkeen. Pesti kuitenkin vakinaistui vuoden 2006 loppuun mennessä. Ensimmäisen kerran Ferrer levytti yhdessä Guns N’ Rosesin kanssa kuusi kappaletta albumille nimeltä Chinese Democracy.

Ferrer ei ole ilmoittanut aikeistaan jättää yhtyettä ja on vuosikymmenen jäsenyydellään bändin pitkäaikaisin rumpali. Jäsenten vaihdokset ja keskinäiset erimielisyydet ovat hiertäneet aiemmin yhtyeen muusikoiden välejä. Tällä erää kokoonpanon tulevaisuus kuitenkin näyttää tasapainoiselta perustajajäsenien sovittua konfliktinsa ja palattuaan soittamaan yhdessä pitkän tauon jälkeen.

Ferrer on kommentoinut, että hän yrittää parhaansa mukaan pitää yllä aiempien Guns N’ Roses -rumpalien luomaa tunnelmaa ja ottaa heidän tekniikastaan esimerkkiä soittaessaan. Yhtyeen fanien keskuudessa jotkut ovat kritisoineet, ettei Ferrerillä ole samanlaista raivoisaa energiaa ja dynaamisuutta kuin edeltäjillään, minkä seurauksena bändin esiintymiset kärsisivät siitä.

Henkilökohtainen elämä

Ferrer on pitänyt henkilökohtaisen elämänsä suhteen matalaa profiilia ja vältellyt kertomasta liikaa tietoja julkisuuteen. Se kuitenkin tiedetään, että hän on persoonallisuudeltaan maanläheinen, nöyrä ja ystävällinen. Hän on ollut Guns N’ Rosesille tyypilliseen räiskyvään rock-elämään verrattuna hieman rauhallisempi bändin jäsen, joka on keskittynyt enemmän musiikkiin kuin rock ’n’ roll -elämän moniin muihin houkutuksiin.

Ferrer on ollut julkisuudessa vaitonainen perhe-elämästään, mutta tiedetään, että hänen tyttärensä Olivia Ferrer on myöskin musiikillisesti lahjakas ja esiintynyt Supercute! -bändin kosketinsoittajana ja basistina.

Musiikilliset projektit Guns N’ Rosesin rinnalla

Ferrerin sydäntä lähinnä oleva sivuprojekti on punkrock-bändi nimeltään The Pisser, jossa hän soittaa kahden parhaan ystävänsä kanssa. Muusikko on kommentoinut kokevansa kaikkein eniten soittamisen iloa kyseisen kokoonpanon riveissä soittaessaan yleisön lukumäärästä riippumatta.

Toinen Ferrerin sivuprojekti on ollut jo vuodesta 2004 lähtien The Compulsions -yhtye. Bändin kotipaikka on New York ja sen ensimmäinen albumi Beat the Devil julkaistiin vuonna 2011. Siihen kuuluvat Ferrerin lisäksi Hanoi Rocksista ja The New York Dollsista tuttu Sam Yaffa sekä pitkäaikainen Guns N’ Rosesin jäsen Richard Fortus.

Aktiivisen bänditoimintansa lisäksi Ferrer on niittänyt mainetta intuitiivisena, lahjakkaana ja ahkerana rumpalina. Hän on työskennellyt lukuisten nimekkäiden artistien, kuten Pearl Jamin, PJ Harveyn, Neil Youngin ja Lou Reedin kanssa.