Melissa Reese on Guns N’ Rosesin uusin jäsen, joka liittyi bändin kiertueelle vuonna 2016. Hän pääsi mukaan Bryan “Brain” Mantian, entisen bändin jäsenen kautta, sillä kaksikko työskenteli yhdessä ja klikkasi jo ensimmäisellä tapaamisellaan. Lopulta Axl ja Brain olivat yhdessä jutelleet mahdollisuuden antamisesta tytölle liittyä bändiin kiertueen ajaksi.

Melissa Reese

Musiikkiura alkoi jo 4-vuotiaana

Reese on kotoisin Seattlesta, Washingtonista. Perheessä on kaksi muuta tytärtä, jotka ovat molemmat häntä vanhempia. Suku on kansainvälinen, sillä se on sekoitus monia eri kansallisuuksia, kuten kiinalaista, englantilaista, espanjalaista, irlantilaista, skottia ja tanskalaista.

Reesen musiikkiura alkoi jo 4-vuotiaana, kun tyttö aloitti pianotunnit. Ensimmäiset omat kappaleet syntyivät 12 vuoden iässä. Ollessaan vain 13-vuotias, hänet ja hänen kykynsä löysi Grammy-voittaja ja muusikko Tom Whitlock, joka auttoi tyttöä pääsemään musiikkipiireihin sisälle. Kun nuori nainen oli 17-vuotias, hän oppi käyttämään Pro Toolsia, Reasonia ja Logic Prota ja alkoi esiintyä sekä tuottaa omaa musiikkiaan.

Melissa kävi Roosevelt High Schoolia, jossa hän lauloi koulun jazz-yhtyeessä. Opiskeluvuosinaan Reese voitti Lionel Hampton Jazz Festivaleissa jaetun palkinnon uskomattomasta laulutaidostaan. Valmistuttuaan hän alkoi tehdä kokeiluja äänittämisen kanssa ja 20-vuotiaana Reese muutti Los Angelesiin opiskelemaan musiikkia kokopäiväisesti.

Ensimmäinen albumi ja musiikkiuran kasvu

Reesen ensimmäinen EP oli nimeltään Lissa ja se julkaistiin vuonna 2007. Julkaisu toteutettiin yhteistyössä Bryan Mantian ja Pete Scaturron kanssa. Kolme EP:n kappaleista tulivat tunnetuiksi suosituissa tv-sarjoissa, kuten Suomessakin nähdyssä Gossip Girl -sarjassa.

Reesen luottonimiin lukeutuvat monet musiikkimaailman kirkkaat tähdet, esimerkiksi Taylor Swift ja Chuck D. Omien äänitystensä lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä muiden artistien, kuten Drumma Boyn, kanssa. Artisti on myös työskennellyt elokuvamusiikin parissa muun muassa The Assignment -leffassa. Vuonna 2016 hän lauloi Seattle Seahawksin pelin aluksi kappaleen The Star-Spangled Banner.

Brain ja Melissa

Reese on tehnyt paljon yhteistyötä Mantian kanssa. Yhdessä he muodostavat tiimin, jota kutsutaan nimellä Brain ja Melissa. He tapasivat alun perin, kun mies aloitti naisen ja hänen tuottajansa yhteistyökumppanina.

Melissa ja Mantia kuitenkin tulivat juttuun paljon alkuperäistä tuottajaa paremmin, joten he alkoivat työskennellä yhdessä. He matkasivat Los Angelesiin äänittämään muutamia demoja Sonylle ja siitä lähtien puhelin ei lakannut soimasta muun muassa videopelimusiikin osalta.

Yhdessä kaksikko on myös voittanut muutamia palkintoja, kuten Academy of Interactive Arts and Sciences -organisaation myöntämän tunnustuksen heidän työstään Infamous 2 -pelin musiikkipuolella. Duo on tehnyt musiikkia myös Detention- ja Power Rangers -elokuviin sekä moniin mainoksiin. Heidän yhteistyökumppaneihinsa lukeutuu musiikkivideo-ohjaaja Joseph Kahn, joka on johtanut monien televisiomainosten musiikkiraidan tuottamiseen muun muassa Seatille, Qorosille sekä Nascarille.

Musiikkialan lahjakkuudet ovat tehnyt yhteistyötä myös Guns N’ Rosesin jäsenten kanssa jo ennen Melissan liittymistä bändiin. Eräällä albumilla Brain ja Reese työstivät kappaleita muun muassa Paul Tobiaksen sekä Pete Scaturron kanssa ja tällä hetkellä he työskentelevät tulevan elokuvan, Death Race 4: Anarchyn musiikkiraidan kanssa.

Guns N’ Rosesin aika

Reese liittyi Guns N’ Rosesiin vuonna 2016 Axlin kutsusta. Hän liittyi bändiin Chris Pitmanin paikalle yhtyeen toiseksi kosketinsoittajaksi. Nainen soittaa kokoonpanossa myös syntetisaattoria, bassoa, laulaa taustalla ja työskentelee elektronisien äänien ja tehosteiden lisäämisen parissa yhtyeen kiertueella.

Yhtyeeseen liityttyään Reesellä oli vain noin kaksi viikkoa aikaa oppia koko bändin soittolista, joka sisälsi kokonaisuudessaan 50 kappaletta. Hän teki kovasti töitä, noin 15 tuntia joka päivä, omaksuakseen ne ja valmistautuakseen kiertueeseen.

Reese on toiminut roolimallina monelle pikkutytölle. Kiertueen aikana hotellien auloihin kokoontui pieniä lapsia, jotka halusivat kertoa tähdelle hänen olleen heidän inspiraationsa pianoharrastuksen aloittamiselle. Nainen kokee tämän sydäntä lämmittäväksi. Melissan sinisistä hiuksista on myös tullut yksi tärkeä elementti Guns N’ Roses -pukeutumista monille ja konserttien ulkopuolella katumyyjät myyvät sinisiä peruukkeja fanien ostettavaksi.

Reese tietää olevansa Guns N’ Rosesin ensimmäinen ja ainut naisjäsen. Tämä on kohdistanut häneen paljon kritiikkiä, sillä aiemmin kyseessä on ollut puhtaasti miesbändi vuosien ajan. Yhtäkkinen nuori naismalli bändiin ei ole ollut kaikkien fanien mieleen. Reese on myös lähes ainut nainen koko alalla. Hän tekee juuri niin kuin haluaa, mutta Melissa ei anna tämän häiritä häntä.

Ideoita suihkussa

Melissa on kertonut haastatteluissa, että ideat lauluihin hänelle yleensä tulevat suihkussa. Joskus jopa tarkoituksen mukainen kylpyyn meneminen auttaa naista saamaan ideoita kappaleita varten. Joskus inspiraatiota tulvii myös istuessa autossa, mutta suihkussa jopa tätäkin enemmän.

Reese pitää puhelintaan kylpyhuoneessa, jotta hän pääsee nopeasti nauhoittamaan keksimänsä idean, ettei se vaan pääse häviämään. Sen jälkeen hän alkaa työstään ideaansa pidemmälle, kun se on ensiksi saatu nauhoitettua nopeasti ensiajatuksella.