Guns N’ Roses on esiintynyt Suomessa yhteensä kuusi kertaa vuosien 1991-2016 välillä. Sillä välin bändin kokoonpano on ehtinyt vaihtua ja uutta materiaalia on julkaistu. Energinen ja dynaaminen lavaesiintyminen, takuuvarmat viihde-elämykset ja legendaariset klassikkokappaleet tuovat yleisöä konsertteihin vuosi toisensa jälkeen.

Guns N’ Rosesille ei ole tämän hetken tietojen mukaan aikataulutettu vuoden 2016 jälkeen Not in This Lifetime -kiertueen keikkoja Suomeen. Vuoden 2018 heinäkuussa yhtye tulee kuitenkin konsertoimaan lyhyen matkan päässä Tallinnan Laululavalla Virossa.

Kantolan tapahtumapuisto, Hämeenlinna (2016)

Guns N’ Roses esiintyi Hämeenlinnassa Kantolan tapahtumapaikassa 1. heinäkuuta 2016. Yleisöä oli paikalla noin 55 000 henkilön verran. Keikka oli osa maailmanlaajuista Not in This Lifetime -kiertuetta, joka on aikataulutettu jatkumaan ainakin heinäkuuhun 2018 saakka. Konserttilavalla nähtiin esiintymässä kolme Guns N’ Rosesin alkuperäisjäsentä eli Axl Rose, Slash ja Duff McKagan. Kaksi ensiksi mainittua ovat epäilemättä yhtyeen karismaattisimmat muusikot, joiden lavaesiintymiset tuovat oman säväyksensä bändin esiintymisiin.

Vaaran tuntu Guns N’ Rosesin keikoilla on laantunut sitten parinkymmenen vuoden takaisten esiintymisten. Hämeenlinnan keikka alkoi noin tunnin myöhässä, mutta tarjolla oli kolme tuntia tasokasta rock-viihdettä. Energinen keikka todisti, että kokoonpanon jäsenet ovat päälle viisikymppisinä vielä yhtä hyvässä vedossa kuin noin kolmekymmentä vuotta sitten bändin aloitellessa uraansa.

Lavaesiintyminen on edelleen energistä sekä dynaamista ja siinä riittää karismaa ja intoa, vaikka Axl Rosen äänessä saattoi toisinaan havaita väsymystä. Konserttia on lisäksi tehostettu lisäefekteillä, kuten näyttävillä 3D-animaatioilla, ilotulituksilla, kipinäsateilla ja taustavideoilla.

Helsinki Live, Käpylän urheilupuisto, Helsinki (2010)

Guns N’ Roses oli Helsinki Live -festivaalin vetonaula vuonna 2010. Paikalle kertyi yleisöä noin 18 000 kuuntelijan verran, mikä jäi hieman alakanttiin verrattuna tapahtumapaikan 35 000 henkilön maksimikävijämäärään. Tyylilleen uskollisesti bändi aloitti konsertin noin 50 minuuttia myöhässä ja kyseessä oli rock-konsertti suuren maailman elkein. Värikkäät taustakankaat ja pyrotekniikat vauhdittivat esitystä.

Bändin alkuperäisestä kokoonpanosta oli tuolloin jäljellä vain laulaja Axl Rose. Legendaarisen kitaristi Slashin saappaisiin on hankala astua, mutta energisesti ja dynaamisesti esiintyneet kitaristit DJ Ashban ja Richard Fortus onnistuivat innostamaan yleisöä ja tuomaan konserttiin sitä Guns N’ Rosesille tunnusomaista rock’n’ roll -tunnelmaa. Laulaja Axl Rosen ääni tuntui kantavan ajoittain huonosti ja kuulosti toisinaan hieman käheältä. Hän myös piipahti useaan otteeseen backstagella, palaten kuitenkin ajoissa takaisin seuraavaa kappaletta varten.

Keikka koostui lähinnä vanhoista Guns N’ Roses -klassikkobiiseistä muutamalla uudemmalla Chinese Democracy -albumin kappaleella höystettynä. Instrumentaalisoolot antoivat näkyvyyttä Axl Rosen rinnalla bändin muille jäsenille. Ne tuntuivat kuitenkin hieman kyllästyttävän yleisöä, joka olisi ilmeisen mielellään kuunnellut perinteistä hittiputkea. Konsertin loppupuolella lavalle tuotiin massiivinen flyygeli säestämään legendaarista November Rain -kappaletta.

Helsingin Areena, Helsinki (2006)

Guns N’ Roses konsertoi Helsingin Areenalla kahteen kertaan 5.-6. heinäkuuta 2006. Edellinen esiintyminen oli ollut vuonna 1991, joten keikka oli erittäin odotettu. Ensimmäinen konsertti myytiin loppuun vain puolessa tunnissa, joten toinen buukattiin heti seuraavalle päivälle. Kummankin keikan lämmittelybändinä esiintyi englantilainen Bullet For My Valentine. Vuoden 2006 keikalla Guns N’ Rosesin kokoonpanossa oli alkuperäisjäsenistä jäljellä ainoastaan laulaja Axl Rose ja bändi oli esiintymistä edeltävinä aikoina kokenut useita miehistönvaihdoksia.

Bändi aloitti keikan miltei kaksi tuntia myöhässä, mikä oli jo Guns N’ Rosesin standardillakin poikkeuksellisen pitkä myöhästyminen. Tasokas show kuitenkin kompensoi viivästyksen. Esiintyjien lavaenergia ei pettänyt, vaan koko bändi juoksi ja hyppi ympäri lavaa samaan tahtiin kuin alkuaikoinakin. Energia ja tunnelma olivat käsin kosketeltavia. Esitystä höystivät myös taidokkaat pyrotekniikat ja värikkäät taustanäytöt.

Yleisön yllätykseksi kitaristi Robin soitti pätkän Finlandia-hymnistä kitarasoolona ennen siirtymistä perinteisten Guns N’ Roses -hittien pariin. Kokonaisuudessaan show oli huikea erikoistehosteineen, pyro-tehosteineen ja pommeineen. Reilun kahden tunnin pituinen konsertti sisälsi lähinnä klassisia hittikappaleita yhtyeen menestyneimmiltä albumeilta ja kokonaisuudessaan show oli onnistunut ja viihdyttävä.

Jäähalli, Helsinki (1991)

1990-luvun alkupuolella Guns N’ Roses eli suosionsa huippuvuosia. Use Your Illusion -niminen maailmankiertue alkoi Helsingistä, jossa yhtye soitti kaksi keikkaa Jäähallilla elokuussa 1991. Konserttien lämmittelijänä toimi amerikkalaisen Skid Row. Lämmittelijäbändin jälkeen Guns N’ Rosesia jouduttiin odottelemaan noin 1,5 tunnin verran, ennen kuin esitys lopulta alkoi.

Jo noihin aikoihin Guns N’ Roses oli kuuluisa siitä, että konserttien alkamisajat saattoivat vaihdella ja bändin jäsenet saattoivat toisinaan kadota lavalta backstagelle kesken keikan. Poistumisten syinä on arvioitu olevan yhtyeen jäsenten primadonnamainen käytös menestyksen huippuvuosina ja runsas päihteiden käyttö.

Myös kesken Helsingin konsertin laulaja Axl Rose katosi lavalta backstagelle ennakkoon ilmoittamatta. Sekä hämmentynyt yleisö että instrumentaalimusiikkia improvisoimaan joutuneet muut bändin jäsenet odottelivat erittäin pitkältä tuntuneen puolen tunnin ajan keulakuvan paluuta mikrofonin ääreen. Laulajan katoaminen kesken konsertin nosti tapahtuman lööppeihin seuraavana päivänä.

Helsingin konsertit vuonna 1991 keskittyivät ennen kaikkea uuteen materiaaliin bändin unohtumattomilla klassikkobiiseillä höystettyinä. Myöhästymisistä ja laulajan väliaikaisesta katoamisesta huolimatta esiintymiset olivat tasokasta rock-viihdettä. Bändi sai yleisön innostuneesti mukaan ja esiintymisessä sekä lavakarismassa oli suuren maailman tuntua.