Guns N’ Roses -fanituotteiden joukosta löytyy laaja kirjo erilaisia tavaroita, jotka on varustettu bändin logolla. Niillä tuodaan esille omaa innostusta yhtyettä kohtaan tai pidetään yllä muistoa kiehtovasta konserttikokemuksesta. Joillekin ne ovat myös keräilykohteita, joita hankitaan silkasta keräilyn ilosta. Vanhat fanituotteet, joita ei ole enää helposti saatavilla, ovat kohonneet arvoltaan vuosien mittaan. Joistakin niistä keräilijät ympäri maailman ovat valmiita maksamaan sievoisiakin summia.

Mistä hankkia Guns N’ Roses -fanituotteita?

Guns N’ Roses -fanituotteita myydään tavallisesti bändin kiertueiden yhteydessä, jolloin mukana on yleensä rajallinen määrä tavallisia ja omat valikoimat erikseen kiertuetta varten valmistettuja tavaroita. Lisäksi niitä voi tilata netin kautta lukuisista kotimaisista ja ulkomaisista verkkokaupoista.

Fanituotteita voi löytää myös käytettyinä internetin kirpputoripalveluista sekä esimerkiksi parilta verkkokauppasivustoilta. Myös hyvin varustetut levykaupat tai vaihtoehto- ja rock-tyylisiin vaatteisiin keskittyvät kaupat myyvät Guns NRoses -fanikamaa.

Miksi fanituotteita hankitaan?

Fanituotteiden ostamiseen on yleensä muutamia eri syitä riippuen paljon myös siitä, onko kyseessä tosifani, pitkäaikainen kuuntelija vai satunnainen konsertissa kävijä. Tosifanit haluavat kerätä kokoelman, joka muistuttaa heitä siitä, miksi he ihailevat bändiä. Heihin vetoavat myös eksklusiiviset tuotteet, rajalliset kokoelmat harvinaisia tuotteita ja erikoisemmatkin tavarat. He ovat valmiita käyttämään fanituotteita vaikkapa päivittäin.

Yleisesti bändin musiikista nauttivat kuuntelijat voivat ostaa fanituotteita konserttielämyksen yhteydessä tai esimerkiksi verkkokaupasta. Selkeä hinnoittelu, useat tarjolla olevat maksuvaihtoehdot ja verkkokaupan käyttäjäystävällisyys lisäävät tehtyjä ostoksia, aivan kuten perinteisissä kivijalkapuodeissakin.

Konsertissa kävijöihin vetoavat pelkästään kyseistä esitystä varten luodut fanituotteet, joita yleensä ei myydä verkkokaupoissa. Loistavan keikan jälkeisessä hurmoksessa satunnaisempikin kuuntelija saattaa hankkia mieluisan asusteen tai vaatteen muistoksi konsertista.

Kuinka fanituotteet on koristeltu?

Guns N’ Roses -fanituotteet on tavallisesti somistettu bändin logolla, erilaisilla logon muunnoksilla tai albumeiden kansista tutuilla kuvilla. Yhtyeen tunnusmerkki on yleensä voimakkaasti näkyvissä esimerkiksi paidan rintamuksessa tai hihoissa. Bändin nimen mukaisesti tuotteiden kuvituksena ovat yleensä aseet sekä ruusut erilaisina yhdistelminä.

Monipuolinen tuotevalikoima, kohtuullinen hinnoittelu ja persoonalliset tuotteet ovat tärkeitä ominaisuuksia fanituotteiden suhteen. Säännöllisesti markkinoille tulevat, uudet tuotteet pitävät yllä kiinnostusta fanituotteita myyvään kauppaan.

Paidat ja hupparit

Paidat ja hupparit ovat suosituimpia Guns N’ Roses -tuotteita. Malleja löytyy erilaisia joka vuodenajalle. Kesäisempiä versioita ovat erilaiset topit, hihattomat paidat ja t-paidat. Lämpimämpiä versioita ovat puolestaan pitkähihaiset paidat, legginsit ja hupparit. Niitä on tarjolla erilaisilla printeillä varustettuna ja jokaiseen makuun löytyy varmasti jotakin aina rock-henkisemmästä neutraalimpaan tyyliin.

Uima-asut ja kylpytakit

Guns NRosesin mukaan brändättyjä rock-henkisiä uima-asuja löytyy sekä naisille että miehille. Tyylikästä ja katu-uskottavampaa kylpytakkia tuskin löytyy markkinoilta. Se on persoonallinen ja loistava lahja bändin faneille.

Lasten ja vauvojen tuotteet

Guns N’ Roses -fanituotteita löytyy myös lapsille sopivina. Nuorille ja lapsenmielisille on tarjolla myös miniatyyrikokoisia figuureja bändin jäsenistä. Yhtyeen fanien vauvoille tai lapsille mainio ja persoonallinen lahja tai muisto konsertista ovat bändin logolla koristellut vauvanvaatteet, kuten potkupuvut, bodyt tai t-paidat.

Erilaiset laukut, reput ja asusteet

Bändin logolla varustettuina löytyy myös eri mallisia reppuja ja laukkuja, jotka on koristeltu yhtyeen logoilla. Halutessaan reppuun tai laukkuun voi lisätä myös esimerkiksi kangasmerkkejä.
Rintaneuloja sekä kiinni ommeltavia tai silitettäviä hihamerkkejä voi kiinnittää vaatteisiin tai laukkuihin näyttämään kannatusta bändille.

Rintanappien lisäksi on tarjolla muitakin bändin logolla merkittyjä asusteita kuten huiveja, vöitä ja hattuja. Hatuista suosituimpia ovat erilaiset lippikset ja pipot.

Erilaiset astiat

Fanituotteiden joukosta löytyy myös erilaisia astioita, kuten laseja, mukeja tai lasinalusia. Guns N’ Roses -logolla merkitty muki muistuttaa käyttäjäänsä suosikkiyhtyeestä ja siihen liittyvistä positiivisista mielikuvista monta kertaa päivässä. Bändin logolla koristellusta mukista tai lasista nautittuna mikä tahansa juoma maistuu herkullisemmalta.

Postikortit, tarrat ja julisteet

Isokokoiset ja tyylikkäät julisteet ovat loistava tapa koristella asuntoa Guns N’ Roses -henkiseksi. Huolitellumman ulkoasun saa kehystämällä seinälle ripustettavat julisteet joko kehystysliikkeessä tai hankkimalla valmiita, sopivankokoisia kehyksiä.

Postikortteja voi lähetellä Guns N’ Rosesista tykkääville ystäville ympäri maailman. Vaihtoehtoisesti niitä voi kehystää esimerkiksi kehyksiin ja käyttää näin ollen sisustuksessa. Myös erilaisia tarroja löytyy pienikokoisista, koristeluun ja askarteluun sopivista vaihtoehdoista suurikokoisiin, autoihin liimattaviksi tarkoitettuihin tarroihin.

Bändin logolla brändätty kangaslippu on monikäyttöinen. Sitä voi käyttää myös huivina, kietaisuhameena tai sen voi ripustaa seinälle koristeeksi. Pieneen tilaan taittuvan lipun voi kätevästi ottaa mukaan konserttiin tai festivaaleille.

CD:t ja DVD:t

MP3-soittimien aikakaudella CD-levyjen ja DVD-tuotteiden kysyntä on vähentynyt. Niitä on yleensä siitä huolimatta saatavilla fanituotteiden joukosta. Tallenteiden myyntiä lisäävät rajatut painokset, erikoispainokset esimerkiksi kyseiseltä konserttikiertueelta, tuotteiden pakkaaminen ja asettelu kauniisti sekä selkeä hinnoittelu. Lisäksi CD-levy antaa käsin kosketeltavan muiston bändistä ja konserttielämyksestä.

Kiertuetuotteet

Jokaiselle kiertueelle painatetaan yleensä omia, erityisiä kiertuepaitoja ja muita tuotteita, joita myydään konserttien yhteydessä. Kiertuetuotteisiin on yleensä painatettu kiertuepaikkakuntien nimet ja päivämäärät. Niitä on valmistettu rajallinen määrä ja niistä voi siksi tulla ajan mittaan keräilyharvinaisuuksia. Tavarat antavat persoonallisia muistoja faneille ja niiden myynti tuo myös lisätuloja ja mainosta bändille.