Vuonna 1985 perustettu Guns N’ Roses on yksi maailman menestyneimmistä rock-yhtyeistä ja se on ehtinyt tehdä pitkän uransa aikana lukuisia kiertueita ympäri maailmaa. Viime vuosien kiertuetahti ei ole kuitenkaan juuri hiipunut bändin alkuajoista ja parhaillaan käynnissä oleva Not in This Lifetime -kiertue hipoo kestoltaan yhtyeen kulta-aikojen pisimpiä kiertueita.

Vauhdikkaasta taiteilijaelämästään tunnetut, yhtyeen noin 50-vuotiaat jäsenet hyppivät edelleen energisesti esiintymisareenoiden lavoilla useimpia ikätovereitaan paremmassa kunnossa.

Not in This Lifetime (2016-2018)

Not in This Lifetime -kiertue on ollut Guns N’ Rosesin viimeisin massiivinen maailmanlaajuinen kiertue. Uudelleen yhteen kokoontunut klassikkobändi on kiertänyt maailman näyttävimpiä konserttilavoja huhtikuusta 2016 lähtien. Kiertueelle on aikataulutettu keikkoja heinäkuulle 2018 saakka. Gunnarien kokoontumista yhteen jännitettiin, sillä jäsenten välillä tiedettiin olevan muun muassa päihdeongelmiin liittyviä erimielisyyksiä.

Vuoden 2018 kesällä Guns N’ Roses tulee tekemään osana kokonaisuutta valtavan Euroopan kiertueen, joka tekee Not in This Lifetime -kiertueesta huiman 27 kuukauden pituisen. Ainoastaan vuonna 1991 tehty 30 kuukauden pituinen Use Your Illusion -kiertue on ollut pidempi ja se sai parhaan kiertueen palkinnon marraskuun 2017 Billboard-palkintojen jaossa.

Use Your Illusion -kesäkiertue kattaa Euroopan etelästä pohjoiseen ja konsertteja on lukuisilla areenoilla, stadioneilla ja festivaaleilla. Yhtye vierailee muun muassa Saksassa, Tanskassa, Isossa-Britanniassa, Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa. Suomeen ei ole toistaiseksi aikataulutettu yhtään keikkaa vuodelle 2018, mutta yhtye esiintyi Hämeenlinnassa heinäkuussa 2017.

Appetite for Democracy (2012-2014)

Appetite for Democracy -kiertue kesti lokakuusta 2012 kesäkuuhun 2014 saakka. Sen tarkoituksena oli juhlistaa sitä, että Guns N’ Rosesin ensimmäisen julkaisun eli Appetite for Destruction -albumin julkaisusta oli kulunut kunnioitettavat 25 vuotta ja Chinese Democracy -albumin julkaisusta puolestaan neljä vuotta. Mittava maailmankiertue ulottui Yhdysvalloista ja Kanadasta aina Etelä-Amerikkaan, Aasiaan, Australiaan ja Lähi-Itään saakka. Euroopassa ei konsertoitu kyseisen kiertueen aikana.

Up Close and Personal (2012)

Up Close and Personal oli vuonna 2012 pidetty Yhdysvaltojen ja Euroopan kattava kiertue, joka oli bändin aiempiin esiintymisiin nähden hyvin erilainen totuttuun verrattuna. Sen kaikki esiintymispaikat Yhdysvalloissa olivat pieniä, intiimejä klubeja ja esiintymislavoja. Tämä oli suuri muutos, sillä bändi oli totuttu näkemään aina kaupunkien suurimmilla esiintymislavoilla. Bändin kokoonpano oli suunnilleen sama kuin vuoden 2008 Chinese Democracy -kiertueella – laulajana oli bändin perustajajäsen Axl Rose, koskettimissa Dizzy Reed ja Chris Pitman. Kitaristeina olivat DJ Ashba, Ron ”Bumblefoot” Thal ja Richard Fortus, rumpalina Frank Ferrer ja bassossa Tom Stinson.

Chinese Democracy (2001-2002, 2006-2007, 2009-2011)

Maailmanlaajuinen, Chinese Democracy -nimellä kutsuttu kiertue alkoi jo vuonna 2001, vaikka samanniminen, vuodesta 1994 saakka työstetty albumi julkaistiin vasta vuonna 2008. Esiintymisten välillä pidettiin useita taukoja ja välissä oli vuosia, jolloin bändi ei keikkaillut lainkaan. Yhtye esiintyi aktiivisesti vuosina 2001-2002, 2006-2007 ja 2009-2011.

Ennen vuonna 2001 alkanutta kiertuetta bändillä oli ollut pitkä tauko levyjen julkaisussa ja kiertueissa. Yhtyeen edellinen suurempi kiertue oli vuonna 1993 päättynyt Use Your Illusion. Viivästyksen syynä olivat muun muassa bändin jäsenten erimielisyydet, päihdeongelmat ja sivuprojektit. Ristiriitojen aikana jopa bändin tulevaisuuden arvioitiin olevan vaakalaudalla.

Chinese Democracy -albumin julkaisun jälkeen vuonna 2008 bändi keikkaili markkinoidakseen uutta albumia. Kyseisellä kiertueella yhtyeen kokoonpanoon tuli muutoksia sen aikana. Bändin kitaristi Buckethead päätti jättää yhtyeen, ja tilalle tuli Ron ”Bumblefoot” Thal.

Guns N’ Roses/Metallica Stadium Tour (1992)

Guns N’ Roses/Metallica Stadium Tour -kiertue toi yhteen kaksi rock-maailman maineikkainta nimeä, Guns N’ Rosesin ja Metallican. Gunnareilla oli samaan aikaan käynnissä myös bändin oma Use Your Illusion -kiertue. Tuon ajan lämmittelijäbändinä toimivat Faith No More, Body Count ja Motörhead esiintymispaikasta riippuen. Turneen esiintymispaikat sijaitsivat Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Use Your Illusion (1991-1993)

Use Your Illusion -kiertue oli huikean pitkä, sillä se kesti tammikuusta 1991 heinäkuuhun 1993. Sen tarkoituksena oli mainostaa bändin albumeita Use Your Illusion I ja Use Your Illusion II. Kyseessä ei ole vain yksi Guns N’ Rosesin pisimmistä kiertueista, vaan myös yksi koko rock-historian pisimmistä.

Kiertueeseen kuului 194 esiintymistä yhteensä 27 eri maassa ja konserteissa vieraili yli 7 miljoonaa kävijää. Se aiheutti valitettavasti myös hallaa bändin maineelle, sillä turneen aikana sattui muun muassa konserttien myöhästymisiä ja peruuntumisia. Ne aiheuttivat mellakoita pettyneiden fanien keskuudessa.

Appetite for Destruction (1987-1988)

Appetite for Destruction -kiertue aloitettiin vuonna 1987 bändin samannimisen debyyttialbumin julkaisemisen jälkeen. Sen tarkoitus oli markkinoida albumia, joka oli saattanut Guns N’ Rosesin maailmanmaineeseen. Yhtyeen lämmittelijöinä toimivat kaupungista riippuen muun muassa The Cult, Alice Cooper, Mötley Crue, Aerosmith ja Iron Maiden. Turnee kesti elokuusta 1987 joulukuuhun 1988 saakka.

Kiertue keskittyi lähinnä Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, mutta mukaan mahtui kuitenkin muutamia esiintymisiä Englannissa, Japanissa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Kyseisellä turneella bändissä soittivat klassinen alkuperäinen kokoonpano eli Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Steven Adler ja Izzy Stradlin.